2017. május 13., szombat

Miért van szükségem kistraktorra

Miért van szükségem kistraktorra?

Manapság a kerttulajdonosok egész biztosan rendelkeznek valamilyen fűnyíróval. Füvet nyírni különböző gépekkel lehet. De mennyi időbe telik lekaszálni a füvet egy fél hektáros területről önjáró benzines fűnyíróval?

Sok időbe. Akár fél napba is betelik.

Itt jön a képbe a kis univerzális traktor. Egyszeri beruházás, Évtizedekig működik minimális karbantartással. Nemcsak a kaszálásra használható (mivel univerzális) hanem szinte minden mezőgazdasági munkára. A munkagépek választéka szinte végtelen legyen az aktív vagy passzív munkagép.

Akinek 3-4000 négyzetméternél nagyobb területet kell gondozni, és valamilyen gazdálkodást folytat feltétlenül érdemes beszerezni egy kisteljesítményű traktort. Ebben a japán márkák felülmúlhatatlanok. Fogyasztás? 0,4 liter gázolaj óránként.

Szabadidővel kevésbé ellátott gazdák örömüket fogják lelni benne. Márka szinte mindegy, Iseki, Mitsubishi, Shibaura, Kubota, stb.

Íme az enyém:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hidraulika szivattyú

A minap észrevettem, hogy csepeg a hidraulika folyadék  traktorból. Nagyon nagy figyelmet fordítok a gépek műszaki állapotára. Ugyanis amik...