2018. július 23., hétfő

A Margherita pizza receptje szurokfűvel

Nyami, nyami. Imádjuk a finom paradicsomos pizzát.

Íme a recept:

Hozzávalók:

Tészta:
- 3 bögre finomliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 dl olívaolaj
- fél liter víz
- oregánó
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál napraforgóolaj

A szósz:
- 5 evőkanál ketchup
- 2 teáskanál paprikakrém
- 80 gr pizzakrém
- oregánó
- bors
- bazsalikom
- kakukkfű
- 1 teáskanál só
- 1 reszelt vöröshagyma reszelve

A feltét:
- 5 db paradicsom
- 5 dkg füstölt szalonna szeletelve
- 15 dkg reszelt sajt

Az elkészítés:

Egy bögre langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt.
Kimérjük a 3 bögre lisztet, hozzáadjuk az élesztőt, az oregánót, a sót, az olívaolajat és egy pohár langyos vizet.
Megdagasztjuk a tésztát.
Belisztezzük a tészta alatt és fölött, letakarjuk és 1 óra hosszat kelesztjük.
Egy tepsit bekenünk napraforgóolajjal, beletesszük a tésztát és a tepsi formájára nyújtjuk.
A szószt úgy kapjuk, hogy egy tálban összekeverjük a paprikakrémet, a pizzakrémet, az oregánót, a bazsalikomot, a kakukkfüvet, a borsot és a sót. Majd belekeverjük a hagymát is.
Rákenjük a pizzánk tetejére.
A karikára vágott paradicsomot rátesszük a megkent tésztára. A szalonna darabokat is ráhelyezzük. Megsajtozzuk.
Betesszük 200 fokos sütőbe. Ha a tésztánk kezd barnulni, kivesszük és tálalhatjuk.


Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hidraulika szivattyú

A minap észrevettem, hogy csepeg a hidraulika folyadék  traktorból. Nagyon nagy figyelmet fordítok a gépek műszaki állapotára. Ugyanis amik...