2018. november 23., péntek

Kerti pótkocsi defekt.

Utánfutó szerelés


Kis kerti utánfutónk 300 kilós szénabála szállításakor defektet kapott. Megrendeltem a belsőt pár ezer forintért. Azonban nem tartott sokáig, az is kidurrant. Szerencsére eszembe jutott , hogy vannak nekem tartalék kerekeim ehhez az utánfutóhoz. Usgyi fel is szereltem a belső és külső gumikat. A problémát az okozza, hogy mivel az utánfutónak nincs önálló rugózása a külső gumik nagyon vékonyak és terhelés hatására könnyen defektesek lesznek. A mostani gumiköpenyek már vastagok és mezőgazdasági mintázatúak. Sokáig nem lesz velük gond.


Megvárom amíg a másik oldalon is feladja a gumi és csak akkor cserélem le (mivel van még egy garnitúra erős köpeny). Ezért  jelenleg egyik oldalon ilyen, a másikon olyan köpeny van.

A Szentkirály Kft. által gyártott utánfutó jellegzetessége, hogy nagyon egyszerű konstrukció. Ezért ritkán romlik el. Az abroncsok két fél tányér alakú tárcsából állnak. ezeket kell összeilleszteni és összecsavarozni. Hagyományos gumiszerelésről nincs szó, nem kell feszegetni a tömlőket, csak a tányérokat összeilleszteni. Régi vágású konstrukció, ma már nagyobb sebesség esetén nem lenne korszerű, de a 12 km/h maximális sebességhez tökéletesen megfelel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hidraulika szivattyú

A minap észrevettem, hogy csepeg a hidraulika folyadék  traktorból. Nagyon nagy figyelmet fordítok a gépek műszaki állapotára. Ugyanis amik...